Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ NACHO!!!




Αφορμή για το παρακάτω κείμενο αποτελούν αναμφίβολα οι μεγάλες εμφανίσεις του Αργεντίνου παιχταρά με την φανέλα της Newell's Old Boys!Ο Ignacio''Nacho'' Martin Scocco,όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 29 του Μάη,το 1985 στο Σάντα Φε της Αργεντινής!
Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα και η μεταγραφή στην Newell's
Ο ''Nacho",όπως κάθε Αργεντίνος  πιτσιρικάς που σέβεται τον εαυτό του αποφάσισε να ασχοληθεί από μικρή ηλικία με την στρογγυλή θεά.Έτσι αγωνίστηκε στις τοπικές ομάδες του Σάντα Φε,μέχρι να τον εντοπίσουν οι scaouters της Newell's και τον εντάξουν στις ακαδημίες της ομάδας!
Η καθιέρωση στην Newell's
Το ταλέντο του μικρού Ignacio δεν άργησε να φανεί,με αποτέλεσμα να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 19 ετών, στον αγώνα πρωταθλήματος με   αντίπαλο την San Lorenzo.Αυτή η πρώτη συμμετοχή ουσιαστικά αποτέλεσε το έναυσμα για την καθιέρωση του,αφού μεχρι το 2005 ,όπου έφυγε από την ομάδα ,είχε 75 εμφανίσεις με 16 goals στο ενεργητικό του. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο διάστημα  παραμονής του στην ομάδα,είχε συμπαίκτες τον διάσημο Ariel Ortega,καθώς και τον γνωστό σε όλους μας από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό Fernando Belluschi,κατακτώντας μαζί τους το Apertura το 2004.Συνεπώς η κλήση που δέχθηκε προκειμένου να γίνει μέλος της Εθνικήσ Αργεντινής Under20,δεν προκάλεσε ιδιααίτερη εκπληξη.
Βαλίτσες για το Μεξικό
Το 2006,πήρε μεταγραφή για την Unam Pumas,αφού η μεξικανική ομάδα κατέθεσε πρόταση ύψουσ 3,5 εκατομμυρίων δολλαρίων  στην Newell's για την αγορά του!Εκεί είχε ως απολογισμό 74 εμφανίσεις με 28 τέρματα στο ενεργητικό του.
Όταν συστήθηκε στο ελληνικό κοινό
Ο <<Nacho>>,έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Άεκ το καλοκαίρι του 2008,με μεταγραφή η οποία άγγιζε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.!!Όπως είναι λογικό αυτό γέννησε απαιτήσεις στον κόσμο της Άεκ. Ο Αργεντινός μάγος,σε 82 εμφανίσεις με τον δικέφαλο,πέτυχε 27 τέρματα,ενώ αποτέλεσε μέρος της εκπληκτικής Άεκ του2008,έχοντας ως συμπαίκτες τουσ Ίσμαελ Μπλάνκο,και Ριβάλντο.Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα των <<κιτρινόμαυρων>>,το πραγματοποίησε στην εκτός έδρας νίκη της Άεκ στο Γεώργιος Καραισκάκης,στις 6 Ιανουαρίου του 2010,όπου σκόραρε δις για το τελικο 1-2!Πάρτε μια γεύση για τα κατορθώματα του με την ιστορική φανέλα της Αεκ..


Ο Nacho στην χώρα του πετρελαίου
Τον Ιούνιο του 2011,πήρε μεταγραφή για την Al Αin fc,έναντι 2,8 εκατομμυρίων δολλαρίων,με την οποία πήρε το πρωτάθλημα!Έπειτα αποχώρησε για οικογενειακούς λόγους
Η επιστροφή,και το λαμπρό παρόν στην Newell's
Σήμερα ,ο Αργεντίνος παικταράς, με την φανέλα της ομάδας της καρδιάς του,έχει βρει δίχτυα 11 φορές σε 16 παιχνίδια στο πρωτάθλημα,όντας ο πρώτος scorer του αργεντίνικου πρωταθλήματος.
Συνεπώς,λογικό επόμενο ήταν να κληθεί στην εθνική για τον αγώνα με την Βραζιλία(αγωνίζοταν παίκτες,μόνο από τα τοπικά πρωταθλήματα),όπου αμέσως μετά την είσοδο του,έχοντας  20 λεπτά στην διάθεση του και με το scor 0-1 υπέρ των Βραζιλιάνων,πέτυχε 2 τέρματα και έγραψε το τελικό 2-1 για την χώρα του

Αυτή είναι η ιστορία του <<Nacho>>,και άποψη μου είναι ότι έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα



Σ.Ζ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 B-MATES All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.