Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014 : ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΟΜΑΔΑ: ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: ΩΣ 1η ΣΤΟΝ Δ’ ΟΜΙΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ, 9 ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ ( 2η ΡΟΥΜΑΝΙΑ-19 ΒΑΘΜΟΙ, 3η ΟΥΓΓΑΡΙΑ-17 ΒΑΘΜΟΙ, 4η ΤΟΥΡΚΙΑ-16 ΒΑΘΜΟΙ, 5η ΕΣΘΟΝΙΑ-7 ΒΑΘΜΟΙ, 6η ΑΝΔΟΡΡΑ-0 ΒΑΘΜΟΙ)
ΤΡΟΠΑΙΑ : 1 EURO
KΑΤΑΤΑΞΗ  ΣΤΗ FIFA : 15η

Το παρόν σε μία ακόμα κορυφαία διοργάνωση ετοιμάζεται να δώσει η Ολλανδία. Οι “οράνιε”, με τον Λουίς Φαν Χααλ στο τιμόνι τους θα συμμετέχουν στον Β’ Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Ισπανία, τη Χιλή και την Αυστραλία.
Πολλά έχουν αλλάξει στο ρόστερ από την ημέρα που η Ολλανδία έφτασε μία ανάσα από την υλοποίηση της πολυπόθητης κατάκτησης του Μουντιάλ, πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς, όταν ηττήθηκε στον τελικό από τα μεγαθήρια της Ισπανίας στην παράταση, από την οποία ψάχνουν και εκδίκηση αφού για αρχή θα την συναντήσουν στη φάση των ομίλων. Με τον αέρα της επιτυχημένης πορείας στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής ωστόσο, διατηρώντας τον βασικό της κορμό είχε τις βλέψεις να κατακτήσει το δεύτερο Euro στην ιστορία της πριν από δύο χρόνια. Τα πλάνα ωστόσο δεν κατέληξαν όπως τα σχεδίαζε ο τότε προπονητής, Ντιρκχ  Μάρβαικ, καθώς η ομάδα από το όνειρο της κατάκτησης προσγειώθηκε στη βάναυση πραγματικότητα του αποκλεισμού από τη φάση των ομίλων και μάλιστα χωρίς νίκη και με μόλις δύο γκολ στο ενεργητικό της. Ως εκ τούτου, η δυσαρέσκεια στις τάξεις των Ολλανδών έφερε τον Λουίς Φαν Χααλ στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια άλλαξε ριζικά το ρόστερ, μεταδίδοντας τη δική του φιλοσοφία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άνετη πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς ήττα.
Κατ’ αρχήν αυτό που θα δούμε στο Μουντιάλ είναι ένα νεανικό κατά βάση σύνολο, άγνωστο στο ευρύ κοινό (μέσος όρος ηλικίας τα 26 χρόνια). Έπειτα, ο Φαν Χααλ δεν δίστασε να θέσει εκτός ομάδας ποδοσφαιριστές, των οποίων την παρουσία είχαμε συνηθίσει στις τάξεις της, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω εμφανούς πτώσης της απόδοσής τους. Παίκτες όπως ο Ματάισεν, ο Μπούμα, ο Φαν Μπόμελ (λόγω ηλικίας), αλλά και ο Στεκέλεμπουργκ, ο Χάιτινχα, ο Μπουλαρούζ, ο Εμμάνουελσον, ο Αφελάι κι ο Μπάμπελ (λόγω κάμψης της απόδοσης μάλλον) δεν υφίστανται στο φετινό σύνολο. Παράλληλα, προχώρησε σε φρεσκάρισμα της ομάδας, η οποία αντλήθηκε αρκετά από το ολλανδικό πρωτάθλημα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την εμπιστοσύνη του προς τη νέα φουρνιά των παικτών που παρήχθησαν. Είναι ενδεικτικό ότι 10 παίκτες προέρχονται από το ολλανδικό πρωτάθλημα, εκ των οποίων ο γηραιότερος είναι 24 χρονών και μάλιστα κάποιοι από αυτούς θα έχουν βασικά πόστα. Το βαρύ φορτίο της πορείας σίγουρα θα το επωμιστούν παίκτες-βαρόμετρα για την απόδοση της ομάδας, δηλαδή ο Άριεν Ρόμπεν, ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο Νάιζελ Ντε Γιόνγκ, ενώ και ο Κλας Γιααν Χούντελααρ θα υπολογίζεται, ύστερα από τα 14 τέρματα που πέτυχε σε 21 εμφανίσεις με τη φανέλα της Σάλκε.
Θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη η νεανική ομάδα της Ολλανδίας;
Από εκεί και πέρα θα είναι άκρως ενδιαφέρον να δούμε την απόδοση παικτών που σιγά σιγά αρχίζουν να δείχνουν την αξία τους στο παγκόσμιο στερέωμα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ο 25άχρονος πορτιέρο του Άγιαξ, Γιάσπερ Κίλεσεν, ο οποίος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με τις φετινές του επιδόσεις (δέχτηκε γκολ μόλις σε 9 παιχνίδια του πρωταθλήματος), γεγονός που εκτόξευσε τις μετοχές του. Η άμυνα θα απαρτίζεται κατά κόρον από παίκτες της Φέγενορντ, η οποία φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά τερματίζοντας δεύτερη. Συγκεκριμένα ο Στέφαν Ντε Βρι (κεντρικός αμυντικός), ο Ντάριλ Γιάνμαατ (δεξί μπακ) κι ο Μπρούνο Μάρτινς (αριστερό μπακ), μαζί με τον Τέρενς Κονγκολό (κεντρικός αμυντικός) αποτέλεσαν τη βάση της Φέγενορντ για τη δεύτερη θέση και κλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο αποτελώντας και μέλη της βασικής ενδεκάδας. Παράλληλα ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία του Ντάλεϊ Μπλίντ, του 26άχρονου αμυντικού χαφ του πρωταθλητή Άγιαξ, ο οποίος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ και είχε μία γεμάτη χρονιά με τον Άγιαξ, καθώς και του 22άχρονου αμυντικού χαφ της Φέγενορντ, Ζόρντι Κλάσι, ο οποίος φέτος έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ολλανδικό πρωτάθλημα και πέρυσι είχε χρησιμοποιηθεί στο ρόστερ της Ολλανδίας περισσότερο από κάθε άλλο αμυντικό χαφ και θα αποτελέσει ένα ιδανικό μπακ απ των Νάιζελ Ντε Γιονγκ και Ζόναθαν Ντε Γκούζμαν, οι οποίοι λογικά θα αποτελέσουν πρώτες επιλογές.
Όπως κατέστη σαφές λοιπόν, η Ολλανδία φέτος ξεχειλίζει από ταλέντο και ενθουσιασμό, κάτι που είτε θα κερδίσει τις εντυπώσεις, είτε θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Το μεγάλο πρόβλημα που εντοπίζεται αρχικά είναι το γεγονός ότι η ομάδα δεν διαθέτει κάποιον στυλοβάτη στην άμυνα. Ο πιο έμπειρος βασικός της παίκτης είναι ο 29άχρονος Ρον Βλάαρ της Άστον Βίλα, ο οποίος ναι μεν έχει παραστάσεις με τη φανέλα των οράνιε, δεν μπορεί ωστόσο ν συγκριθεί με παλαιότερες ηγετικές μορφές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην άμυνα της Ολλανδίας. Εγείρει ερωτηματικά λοιπόν κατά πόσο ένας παίκτης με τη φυσιογνωμία του Βλάαρ θα μπορέσει να επιβληθεί και να καθοδηγήσει τη νεανική άμυνα. Το δεύτερο πρόβλημα που παρατηρείται είναι κατά πόσο υπάρχει αξιοπιστία στην κάλυψη και αντικατάσταση των δύο βαρομέτρων, Ρόμπεν και Σνάιντερ. Κατά πάσα πιθανότητα, μια ενδεχόμενη απουσία ενός εκ των δύο αυτών παικτών θα δημιουργήσει και πρόβλημα στην αναπτυξιακή και επιθετική λειτουργία της ομάδας, καθώς οι εναλλακτικές επιλογές δεν είναι εξίσου δυνατές. Ελπιδοφόρα φαίνεται η εναλλακτική του 20άχρονου αριστερού εξτρεμ της Αιντχοφεν, Μέμφις Ντιπέι, ο οποίος έβγαλε μάτια φέτος, από εκεί και πέρα όμως, τόσο ο Γερεμάιν Λενς, όσο και ο Ζορζίνιο Βιινάλντουμ θεωρούνται μετρίου βεληνεκούς. Οφείλουμε να παραδεχτούμε βεβαίως και την ατυχία που έπληξε την Ολλανδία στο διάστημα της προεπιλογής, καθώς τρεις παίκτες που υπολογίζονταν από τον Φαν Χααλ και συγκεκριμένα οι  Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ,  Κέβιν Στρόοτμαν και Ράφαελ Φαν ντερ Φααρτ τραυματίστηκαν και τέθηκαν εκτός μάχης.
Σίγουρα λόγω επιπέδου του ομίλου, η Ολλανδία δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί (ποντάρω δεύτερη,πίσω από την Ισπανία). Μία επιτυχημένη πορεία στο Μουντιάλ είναι άμεσα αλληλένδετη με το αν θα δέσουν αρμονικά οι ηγέτες της με τα πουλεν της. Αν η Ολλανδία φτάσει ψηλά, σίγουρα εκτός από μία πετυχημένη πορεία θα έχουμε να μιλάμε για τρεις με τέσσερις παίκτες που το ταλέντο τους θα ξεχωρίσει και θα τους βοηθήσει να ανελιχθούν ακόμα γρηγορότερα και εκεί ακριβώς θα έγκειται η πραγματική επιτυχία του έργου του Φαν Χααλ. Προσωπικά πιστεύω ότι θα φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, κατάληξη ικανοποιητική δεδομένων των χαρακτηριστικών του ροστερ της, κάτι που θα την ανεβάσει και βαθμολογικά στην κατάταξη της FIFA.
1η Αγωνιστική : ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/06-22.00
2η Αγωνιστική : ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 18/06-19.00
3η Αγωνιστική : ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΧΙΛΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 23/06-19.00
                                           ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
ΤΙΜ ΚΡΟΥΛ
26
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
ΜΙΤΣΕΛ ΒΟΡΜ
31
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
ΣΟΥΟΝΣΙ
ΓΙΑΣΠΕΡ ΚΙΛΕΣΕΝ
25
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
ΑΓΙΑΞ




ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΕ ΒΡΙ
22
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
ΡΟΝ ΒΛΑΑΡ
29
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
ΖΟΕΛ ΒΕΛΤΜΑΝ
22
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
ΑΓΙΑΞ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΝΓΚΟΛΟ
20
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
ΜΠΡΟΥΝΟ ΜΑΡΤΙΝΣ
22
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
ΝΤΑΡΙΛ ΓΙΑΝΜΑΑΤ
24
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
ΠΟΛ ΒΕΡΧΑΕΓΚ
30
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ




ΝΑΪΖΕΛ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ
29
ΜΕΣΟΣ
ΜΙΛΑΝ
ΖΟΡΝΤΙ ΚΛΑΣΙ
22
ΜΕΣΟΣ
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
ΝΤΑΛΕΪ ΜΠΛΙΝΤ
24
ΜΕΣΟΣ
ΑΓΙΑΞ
ΖΟΝΑΤΑΝ ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ
26
ΜΕΣΟΣ
ΣΟΥΟΝΣΙ
ΛΙΡΟΪ ΦΕΡ
24
ΜΕΣΟΣ
ΝΟΡΙΤΣ
ΓΟΥΕΣΛΕΪ ΣΝΑΪΝΤΕΡ
29
ΜΕΣΟΣ
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
ΖΟΡΖΙΝΙΟ ΒΙΙΝΑΛΝΤΙΟΥΜ
23
ΜΕΣΟΣ
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ
30
ΜΕΣΟΣ
ΜΠΑΓΕΡΝ
ΓΙΕΡΕΜΑΪΝ ΛΕΝΣ
26
ΜΕΣΟΣ
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ




ΜΕΜΦΙΣ ΝΤΙΠΕΪ
20
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΝΤΙΡΚΧ ΚΑΟΥΤ
32
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΡΟΜΠΙΝ ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ
30
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
ΚΛΑΑΣ ΓΙΑΝ ΧΟΥΝΤΕΛΑΑΡ
30
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
ΣΑΛΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 B-MATES All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.