Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

COLDPLAY!WELCOME TO THEIR PARADISE!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ :
Το 1996 μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του πασίγνωστου πλέον συγκροτήματος των COLDPLAY.Δύο νεαροί φοιτητές ο Μάρτιν και ο Μπάκλαντ είχαν την ιδέα της δημιουργίας ενός μουσικού συγκροτήματος, το οποίο μετά από λίγα χρόνια ονομάστηκε  Pectoralz .Ο Guy Berryman ο οποίος ήταν συμμαθητής με τους άλλους 2 μπήκε στο γκρουπ ωστόσο χωρίς να ξέρει τι μουσική θα παρήγαγαν.Το 1997 οι Pectoralz έκαναν τις πρώτες εμφανίσεις τους σε κλασικές παμπ του Λονδίνου.Τότε πήραν την απόφαση να μετονομάσουν το γκρουπ σε Starfish.O Μάρτιν  ήρθε σε επαφή με τον  Φιλ Χάρβεϊ και του ζήτησε να γίνει ο μάνατζερ τους ο οποίος και δέχτηκε.Τελικά η σύνθεση του γκρουπ ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Will Champion. Τότε οι νεαροί φοιτητές πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην τελευταία μετονομασία του γκρουπ τους.Έτσι ονομάστηκαν COLDPLAY και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μας εντυπωσιάζουν με τις ερμηνείες τους!!

Στις 18 Μαΐου 1998 κυκλοφόρησαν το Safety σε 500 αντίτυπα. Τα περισσότερα τα έδωσαν σε δισκογραφικές εταιρείες και φίλους και μόνο 50 περίσσεψαν για πώληση. Τον Δεκέμβριο υπέγραψαν στην ανεξάρτητη εταιρεία Fierce Panda. Η πρώτη δουλειά που κυκλοφόρησαν με την Fierce Panda ήταν το “Brothers and Sisters” το οποίο περιλάμβανε 3 τραγούδια που τα ηχογράφησαν σε τέσσερις μέρες τον Φεβρουάριο του 1999 και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του ιδίου έτους, σε 2500 αντίτυπα κι έτσι σιγά σιγά ο κόσμος της Μεγάλης Βρετανίας άρχισε να τους μαθαίνει και με την βοήθεια του Steve Lamacq.
Την Άνοιξη του 1999 οι Coldplay υπέγραψαν συμβόλαιο με την Parlophone για 5 δίσκους. Έτσι λοιπόν ηχογράφησαν το τρίτο EP με τίτλο “The blue room” σε 5000 αντίτυπα.
Το ταξίδι όμως στο όνειρο για τους τολμηρούς νέους είχε μόλις αρχίσει!!!(θα καταλάβετε παρακάτω)
Με τους Κρις Μάρτιν (φωνή, πλήκτρα, κιθάρα), Τζόνι Μπάκλαντ (πρώτη κιθάρα), Γκάι Μπέριμαν ( μπάσσο) και Γουίλ Τσάμπιον (ντράμς, φωνητικά και άλλα μουσικά όργανα) οι Coldplay ήταν έτοιμοι να εντυπωσιάσουν εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο!


Καριέρα

Parachutes (1999-2001)

Οι Coldplay ξεκίνησαν να δουλεύουν τον πρώτο τους δίσκο το 1999 και κυκλοφόρησαν το πρώτο επιτυχημένο σινγκλ με τίτλο Shiver  το οποίο βοήθησε τους Coldplay να προβληθούν για πρώτη φορά από το MTV. Τρομερή επιτυχία για τους Coldplay αποδείχθηκαν τα τραγούδια  
Yellow και Trouble τα οποία τους έκαναν γνωστούς σε όλη την Ευρώπη, ενώ είχαν μεγάλη ραδιοφωνική προβολή και στην Αμερική!Εκεί και συγκεκριμένα στη νότια Αμερική κυκλοφόρησαν το άλμπουμ με την ονομασία Parachutes 

1.Don't Panic
2.Shiver
3.Spies
4.Yellow
5.Trouble
6.Parachutes
7.High speed
8.We never change
9.Everything's not Lost
10.Sparks



                                                                Coldplay-Shiver

A Rush of Blood to the Head (2001-2004)

Οι Coldplay το 2001 άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο A Rush of Blood to the Head. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2002 και οι Coldplay για να το προωθήσουν έκαναν διάφορες περιοδείες και έπαιρναν μέρος σε εκδηλώσεις,όπως ήταν το Φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης, αυτής, περιοδείας οι Coldplay κυκλοφόρησαν ένα live DVD και CD, με τον τίτλο Live 2003 στο Hordern Pavilion του Σίδνεϊ. Το 2003 οι Coldplay ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stones ως το καλύτερο συγκρότημα της χρονιάς!! Μεγάλες επιτυχίες αυτού του άλμπουμ που αξίζει να ακούσετε είναι το In my Place, το Clocks και το The Scientist.

1.Politik
2.In my place
3.God put a smile upon your face
4.The scientist
5.Clocks
6.Daylight
7.Green eyes
8.Warning sign
9.A whisper
10.A rush of blood to the head
11.Amsterdam

                                          
                                                                  Coldplay-Clocks

X&Y (2004-2006)

Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα οι Coldplay το 2004 έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς ήθελαν χρόνο για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο Χ&Υ. Όπως θα καταλάβετε παρακάτω το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Αρχικά κυκλοφόρησε το 2005 και έγινε το πιο δημοφιλές εκείνη τη χρονιά παγκοσμίως(!). Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν ακόμα δύο σινγκλ : το Fix you και το Talk. Το Φεβρουάριο του 2006, κέρδισαν τα βραβεία του καλύτερου άλμπουμ και του καλύτερου σινγκλ της χρονιάς στα Βραβεία BRIT. To 2006 κυκλοφόρησαν τα single The Hardest Part και What if. Το White Shadows κυκλοφόρησε στο Μεξικό, τον Ιούνιο του 2007. 

1.Square one
2.What if
3.White Shadows
4.Fix you
5.Talk
6.X & Y
7.Speed of sound
8.A message
9.Low
10.The hardest pan
11.Swallowed in the sea
12.Twisted logic
13.Til Kingdom come



                                                                Coldplay-Fix You

Viva la Vida or Death and All His Friends (2006-2009)

Τον Οκτώβριο του 2006 οι Coldplay ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ τους με τίτλο Viva la Vida or Death and All His Friends. Ο Chris Martin περιέγραφε το Viva la Vida σαν μία κατεύθυνση για τους Coldplay. Το πρώτο σινγκλ που ακούστηκε στα ραδιόφωνα ήταν το Violet Hill. Στα τέλη Ιούνη του 2008 το άλμπουμ έσπασε το ρεκόρ του πιο πολυκατεβασμένου άλμπουμ όλων των εποχών.


1.Life in technicolor
2.Cemeteries of London
3.Lost
4.42
5.Lovers in Japan
6.Yes
7.Viva la Vida
8.Violet Hill
9.Strawberry swing
10.Death and all his friends




                                                                Coldplay-Viva la Vida


Mylo Xyloto (2009-2011)
Στις 24 Οκτωβρίου 2011 κυκλοφόρησε το τελευταίο μέχρι σήμερα άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος με τίτλο Mylo Xyloto. Τον Ιούνιο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ , το Every Teardrop Is A Waterfall και 3 μήνες αργότερα κυκλοφόρησε το νέο σινγκλ του άλμπουμ με τίτλο Paradise. Στις 3 Φεβρουαρίου 2012 κυκλοφώρησε το νέο σινγκλ του άλμπουμ, το Charlie Brown. 

1.Mylo Xyloto
2.Hurts like heaven
3.Paradise
4.Charlie Brown
5.US against the world
6.M.M.I.X.
7.Every teardrop is a waterfall
8.Major minus
9.U.F.O.
10.Princess of China
11.Up in flames
12.A hopeful transmission
13.Don't let it break your heart
14.Up with the birds


                                                                 Coldplay-Paradise



Υ.Γ. : Οι Coldplay θα συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν με νέες υπέροχες μελωδίες!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 B-MATES All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.